example

Finansijska podrka javnim ustanovama iz oblasti kulture u cilju ublaavanja posljedica pandemije

U Dječijoj kući Novo Sarajevo, 27. jula ove godine, općinski načelnik Nedžad Koldžo je potpisao Ugovore o finansijskoj podršci javnim ustanovama iz oblasti kulture u u cilju ublažavanja posljedica pandemije.

Ugovore su potpisali u ime JU Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, direktorica  Elma Hašimbegović,  JU Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u Republici Bosni i Hercegovini direktor Sakib Pleh, Biblioteke grada Sarajeva v.d. direktorica Elma Marić-Jašarević i JU Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo v.d. direktorica Zorica Miličević.

Općina Novo Sarajevo je na osnovu donesenog Pravilnika i raspisanog Javnog poziva pristupila realizaciji mjera iz Programa ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće, koje su utvrđene u Rebalansu Budžeta Općine Novo Sarajevo za 2020. godinu, a od kojih se jedna od mjera odnosi i na transfer u oblasti kulture i sporta u cilju ublažavanja posljedica pandemije.

U obraćanju prisutnima, općinski načelnik Nedžad Koldžo pojasnio je kako se radi o jednoj od 14 mjera podrške i pomoći za ublažavanje posljedica pandemije korona virusa,  te da je jedan od uslova bio da javne  ustanove iz oblasti kulture imaju svoje sjedište ili svoju djelatnost obavljaju na području Općine Novo Sarajevo.

Predstavnici četiri javne ustanove zahvalili su se na podršci koju im je, na ovaj način, pružila Općina Novo Sarajevo i općinski načelnik kako bi što lakše prebrodili krizu uzrokovanu pandemijom korona virusa.

Visina i način utroška dodijeljenih finansijskih sredstava, utvrđeni su uzimajući u obzir visinu prihoda i rashoda koje su javne ustanove ostvarile u prethodnoj i tekućoj godini u periodu mart, april  maj, te cijeneći položaj u kojem se trenutno nalaze.

Ukupno izdvajanje za sve četiri navedene javne ustanove iz oblasti kulture iznosi 73.600 KM.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Potpisan Sporazum o realizaciji projekata izgradnje kanalizacione i ...

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekata iz Budžeta Kantona ...

Javni pozivi u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i ...

Općina Novo Sarajevo raspisuje  javne pozive u sklopu Programa aktivne politike ...

Svečano obilježeno 90 godina od osnivanja VD „Novo Sarajevo ...

Članovi Vatrogasnog društva „Novo Sarajevo 1934“ u društvu porodice, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo