example

Potpisani ugovori na sanaciji pjeakih staza i trotoara na podruju Opine, te rekonstrukciji biciklistike staze u ulici Azize airbegovi

U zgradi Općine Novo Sarajevo u utorak, 28. jula ove godine upriličeno je potpisivanje dva ugovora iz oblasti saobraćaja, a radi se o izvođenju radova na sanaciji pješačkih staza i trotoara na području općine Novo Sarajevo, te o rekonstrukciji biciklističke staze u ulici Azize Šaćirbegović.

Ugovore su potpisali Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktori firme „Braća Mujić export-import“ d.o.o. Sarajevo i „Buljan-ceste“ d.o.o. Kreševo.

U svom obraćanju za medije, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da se radi o dva značajna ugovora, budući da se tiču rekonstrukcije i sanacije pješačkih površina, a realizirat će se u skladu sa zahtjevima novosarajevskih mjesnih zajednica.

„Ugovorom u vrijednosti od oko 35.000 KM u ulici Azize Šaćirbegović predviđeno je obilježavanje obostrane biciklističke staze jednosmjernog karaktera sa svom pratećom horizontalnom i vertikalnom  saobraćajnom signalizacijom koja se proteže od mosta na Malti do kružnog toka u naselju Hrasno brdo, čime ćemo na području Općine dobiti treću obostranu poprečnu biciklističku stazu, jer su prethodnih godina izvedeni radovi na obilježavanju biciklističkih staza u ulicama Topal Osman-paše i Hamdije Čemerlića“, istakao je načelnik Koldžo. Izgradnja poprečnih biciklističkih staza predstavlja trajno opredjeljenje Općine Novo Sarajevo, obzirom da je izgradnja longitudinalnih biciklističkih staza u nadležnosti Grada Sarajeva, dodao je načelnik Koldžo.

Ugovor o sanaciji pješačkih staza i trotoara podrazumijeva radove na području mjesnih zajednica „Željeznička“ i „Grbavica I“,  kao i sanaciju manjih oštećenja na stazama i trotoarima na prostoru cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo.

Radi se, naime o prvom ugovoru u vrijednosti od 150.000 KM, koje je potpisan u okviru dvogodišnjeg Okvirnog ugovora čija je vrijednost oko 700.000 KM. Do kraja ove godine, planirano je izvođenje radova na sedam novosarajevskih mjesnih zajednica za šta je planirano oko 400.000 KM.

 

 

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Učenici OŠ "Grbavica I" na novim sportskim terenima

Zvanično su otvoreni novi sportski tereni osnovne škole „Grbavica I“ čija ...

Od juna u Novom Sarajevu počinje treća sezona projekta ...

Nakon uspješno realizovanog projekta Općine Novo Sarajevo i Narodnog pozorišta ...

Općina Novo Sarajevo finansira odlazak na ekskurziju učenike slabog ...

Općina Novo Sarajevo po prvi put ove godine pokrenula je inicijativu za finansiranje ekskurzija ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo