example

Terensko prikupljanje opih informacija o nekretninama na podruju dijela Opine Novo Sarajevo-KO Novo Sarajevo II od 24.08.-24.09.2020. godine

U Bosni i Hercegovini se trenutno provodi Projekat „Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini“ – CILAP, čiji je dugoročni cilj izgradnja kapaciteta i prenos znanja, a sve u cilju povećanja efikasnosti i pouzdanosti procesa zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini.

Projekat se finansira donatorskim sredstvima Kraljevine Švedske i koncipiran je kao twinning saradnja između direktnih projektnih partnera Lantmäteriet-a (Švedska uprava za kartografiju, katastar i upis prava) i entitetskih geodetskih uprava u Bosni i Hercegovini. U dosadašnjem toku provođenja projekta postignuti su značajni rezultati u oblasti izgradnje kapaciteta geodetskih uprava, razvoju adresnog registra i registra cijena, unapređenju geodetske infrastrukture i IT sistema, te uspostavljanju digitalnih arhiva.

Jedna od aktivnosti CILAP projekta jeste provedba pilot istraživanja koje će poslužiti kao osnova za izradu studije izvodljivosti masovne procjene vrijednosti nekretnina. Kroz provedbu predmetnih aktivnosti planirano je prikupljanje proširenog seta podataka o nekretninama u odnosu na one koji se trenutno vode u važećim registrima o nekretninama.

Obzirom na navedeno, a u svrhu potrebe za efikasnom koordinacijom aktivnosti, iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove obavještavaju da će se u periodu od 24.08. do najkasnije 24.09. godine vršiti terensko prikupljanje općih informacija o nekretninama na području dijela Općine Novo Sarajevo-KO Novo Sarajevo II. Tokom studijskog prikupljanja informacija biti će prikupljane opće informacije o nekretninama, bez preuzimanja bilo kakvih ličnih ili povjerljivih podataka o građanima ili pravnim licima.

Prikupljanje podataka će vršiti obučeni studenti Odsjeka za geodeziju (Građevinski fakultet Univerziteta u Sarajevu), pri čemu će biti poštovane sve važeće mjere propisane od nadležnih Kriznih štabova vezano za prevenciju širenja COVID -19 oboljenja. Svi pomenuti studenti će također biti opremljeni sa svim neophodnom zaštitnom opremom, kao i jasnim identifikacijama.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo