example

Potpisani Okvirni sporazumi za postavljanje saobraajne signalizacije i obiljeavanje parking mjesta za invalidna lica na podruju Opine Novo Sarajevo

 

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor SACOM d.o.o. Ilijaš Kadrija Muratović potpisali su Okvirni sporazum o izvođenju radova na postavljanju saobraćajne signalizacije i opreme puta na području Općine Novo Sarajevo, kao i Okvirni sporazum „Obilježavanje parking mjesta za invalidna lica na području Općine Novo Sarajevo“.

Općina Novo Sarajevo je u svrhu rješavanja velikog broja pojedinačnih zahtjeva za obilježavanje slobodnih parking mjesta za osobe sa invaliditetom na postojećim parking prostorima, ranije izradila dokument-Elaborat i dobila potrebnu saglasnost Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Elaboratom su obuhvaćeni svi postojeći javni parking prostori na ukupno 11 mjesnih zajednica koje predstavljaju urbani dio Općine Novo Sarajevo, te će se u skladu sa tim izvoditi radovi na obilježavanju slobodnih parking mjesta za osobe sa invaliditetom, čime će biti ispunjeni kriteriji da svi javni parking prostori na području općine imaju najmanje dva slobodna parking mjesta za ovu kategoriju stanovnika.

Prilikom izrade dokumenta Elaborata, kao i prezentacije u zgradi Općine Novo Sarajevo, tokom prošle godine, svoje direktno učešće i saglasnost dali su predstavnici Udruženja koji se bore za prava pomenute kategorije ljudi, te su i oni izrazili svoju zahvalnost i podršku vezano za namjere i planove realizacije ovog za Općinu Novo Sarajevo vrlo važnog projekta.

Ukupna vrijednost navedenih Okvirnih sporazuma iznosi oko 214.000 KM.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Izdata građevinska dozvola za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Prva dionica Južne longitudinale od ulica Zagrebačka do skretanja za ulicu Derviša ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo