example

Poeli radovi na izgradnji javne kolektivne garae G3 u ulici Kolodvorska

Počeli su radovi na izgradnji javne kolektivne garaže G3, u ulici Kolodvorska.

Javna kolektivna garaža će se graditi na već postojećem parkingu, preko puta objekta Zavoda za hitnu medicinsku pomoći Kantona Sarajevo, ispod koje su planirane još dvije podzemne etaže. Ovim projektom će građani, umjesto sadašnjih 40-ak mjesta, dobiti na raspolaganje ukupno 165 parking mjesta. Garaža će obuhvatiti oko 4.000 kvadratnih metara korisne površine.

Ukupna vrijednost projekta je oko 6 miliona KM, iznos od 4,4 miliona KM će izdvojiti Kanton Sarajevo, dok je Općina Novo Sarajevo učestvovala u projektu sa 1,5 miliona KM vrijednim zemljištem.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji javne kolektivne garaže G3, u ulici Kolodvorska čiji su potpisnici ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem, direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić i direktor firme “Unigradnja“ Mustafa Duraković, u ime izvođača radova potpisan je 20. jula ove godine u zgradi Vlade Kantona Sarajevo. Potpisivanju Ugovora o realizaciji ovog strateškog projekta za općinu, grad i Kanton prisustvovao je i općinski načelnik Nedžad Koldžo, budući da je Općina Novo Sarajevo suinvestitor izgradnje javne kolektivne garaže.

Tom prilikom, općinski načelnik je naglasio kako se ova garaža gradi na izuzetno opterećenom lokalitetu kada je riječ o saobraćaju u mirovanju.

“Ovo je prvi model javno – javnog partnerstva, odnosno prvi put dva nivoa vlasti zajednički ulaze u izgradnju jednog infrastrukturnog projekta. Izgradnja garaže je dio Strategije razvoja Općine Novo Sarajevo. Po završetku izgradnje objekta, zajednički ćemo odrediti upravitelja. Ona sredstva koja Općina na osnovu svog ulaganja bude dobijala će dalje ulagati u izgradnju mreže parkinga i podzemnih garaža”, poručio je načelnik Koldžo, te dodao da će se rezidentnom stanovništvu sa ovog područja omogućiti da pod povoljnijim uslovima dobiju dugoročni zakup parking mjesta.

Ugovorom i projektom planirano je da se do 15. novembra ove godine okončaju radovi na izgradnji garaže, te da će se tada građanima na upotrebu staviti novih 165 parking mjesta na ovom vrlo frekventnom području općine i Kantona.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
dodjela megafona
Dodjelom megafona zvanično završena obuka o opasnostima od požara

Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo u saradnji sa Vatrogasnim društvom ...

Jednokratna novčana pomoć penzionerima iz Novog Sarajeva

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i v.d. direktor Federalnog zavoda za MIO/PIO, ...

Predstava „Je li to samo san?“ za prvačiće Novog Sarajeva

Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo“ počinje realizaciju projekta kojeg je ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo