example

Opinskom naelniku Nedadu Koldi uruena zahvalnica za nesebinu pomo i donaciju JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo u vrijeme pandemije COVID -19

Općinskom načelniku Nedžadu Koldži uručena je zahvalnica za nesebičnu pomoć i donaciju u vrijeme pandemije COVID -19. Zahvalnicu je, u ime Javne ustanove „Dom zdravlja“ Kantona Sarajevo, predao direktor dr. Muhamed Ahmić koji je sa saradnicima posjetio Općinu Novo Sarajevo.

U razgovoru sa općinskom načelnikom, dr. Ahmić je istakao da je reakcija Općine Novo Sarajevo bila među najboljim kada je u pitanju poduzimanje aktivnosti na suzbijanju COVID-19, te se zahvalio na kontinuiranoj podršci ovoj javnoj ustanovi.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo je istakao da su sve aktivnosti urađene sa ciljem da se pomogne u vremenu pandemije, a prepoznajući važnost navedene javne ustanove i Doma zdravlja Novo Sarajevo.

„U ovoj godini, a u cilju poboljšanja kvaliteta života stanovnika općine Općina Novo Sarajevo izdvojila je 90.000 KM za sanitetsko vozilo za potrebe Službe prve medicinske pomoći Doma zdravlja Novo Sarajevo.  Iako nije njena nadležnost, Općina u kontinuitetu godinama pomaže ovoj zdravstvenoj ustanovi. U kriznoj situaciji uspjeli smo nabaviti ono što je prioritetno Domu zdravlja, naglasio je načelnik Koldžo.

U cilju efikasne borbe sa pandemijom korona virusa nabavljen je i postavljen trijažni kontejner i dezinfikacioni tunel ispred ulaza u Dom zdravlja Novo Sarajevo, uručena je neophodna medicinska oprema, rukavice, zaštitne maske, viziri, naočale, kao i dezinfikaciona sredstva. Više puta je izvršena i dezinfekcija prostora ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo obezbjedila je i projektnu dokumentaciju za ugradnju lifta u Domu zdravlja Novo Sarajevo, postavljene su rampe, kao i video nadzor. U prethodnom periodu, između ostalog, nabavljen je sanitetski materijal, uniforme, te neophodna oprema za rad u navedenoj javnoj ustanovi.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Izdata građevinska dozvola za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Prva dionica Južne longitudinale od ulica Zagrebačka do skretanja za ulicu Derviša ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo