example

Potpisan Ugovor o izgradnji vodovodne mree u dijelu ulica Ruera Bokovia Humska

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihada Glamoč i direktor firme „MIMAS-ING“ d.o.o. Sarajevo Mirsad Dučić, u srijedu, 09. septembra ove godine potpisali su Ugovor o izgradnji vodovodne mreže u dijelu ulica Ruđera Boškovića – Humska.

Radi se o izgradnji vodovodne mreže na trasi čiji je nosilac izrade KJKP “Vodovod i Kanalizacija “ d.o.o. Sarajevo. Zbog neadekvatnog profila i materijala postojećih cijevi, planirana je ugradnja novih cijevi (DN 300 i DN 200) u ukupnoj dužini od oko 300 metara.

U svom obraćanju za medije, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako će se ovim radovima riješiti dugogodišnji problem vodosnabdijevanja u centralnom dijelu naselja Pofalići, čime će biti omogućeno kvalitetnije snabdijevanje svakog potrošača na teritoriji ove prostorne cjeline.

– Ovim radovima postojeći distribucioni cjevovodi s kojim se snabdijeva veći dio naselja Pofalići, bit će upotpunjeni novim vodovima, koji će između ostalog, imati ulogu transporta vode za predmetno šire područje ovog naselja i to u dužini od 184 metra u ulici Humska, te u ulici Ruđera Boškovića u dužini od 108 metara, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je Općina nešto ranije potpisala Ugovor i sa KJKP „Vodovod i Kanalizacija“ kojim su obuhvaćeni montažni radovi i izrada 32 kućna priključka.

Ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč istakla je kako će ovim ugovorom početi realizacija i drugog kapitalnog projekta Općine Novo Sarajevo na izgradnji vodovodne mreže, čija se realizacija sufinansira iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu od namjenskih sredstava – vodne naknade na području Općine Novo Sarajevo.

Radovi na terenu će početi čim se pribave sve potrebne saglasnosti o izmjeni režima saobraćaja u pomenutim ulicama, istakao je direktor firme „MIMAS-ING“ d.o.o. Sarajevo Mirsad Dučić, naglasivši da je rok za završetak radova 45 dana.

Vrijednost projekta je 200.000 KM, a izvođenje radova sufinansira Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Novo Sarajevo. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Nakon završetka pomenutih radova, Općina Novo Sarajevo finansirat će i radove na završnom asfaltiranu pomenute trase u vrijednosti od oko 500.000 KM.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
12. godišnjica rada Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

U veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu proslavljeno je 12. godina od osnivanja Centra za zdravo ...

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani ...

UPOZORENJE za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja ...

Hidrometerološki zavod FBiH izdao je NARANDŽASTO upozorenje zbog obilnih padavina koje mogu ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo