example

Jednokratne novane pomoi dodijeljene za 57 ratnih vojnih invalida sa podruja Opine u okviru programa ublaavanja posljedica izazvanih pandemijom korona virusa

U Memorijalnom centru Novo Sarajevo u četvrtak, 01. oktobra upriličena je  dodjela jednokratnih novčanih pomoći za 57 ratnih vojnih invalida sa područja Općine Novo Sarajevo u okviru Programa ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće.

Do sada je realizirano trinaest mjera pomoći putem javnih poziva, službenih evidencija i direktnim vidom pomoći, a ovo je realizacija četrnaeste mjere namijenjene boračkoj populaciji s područja Općine.

U svom obraćanju načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istakao je kako je ovaj vid pomoći  namijenjen korisnicima prava na zdravstvenu zaštitu putem Službe za boračko-invalidsku zaštitu Općine, a koji ne ostvaruju druge prihode, osim prava na ličnu invalidninu, odnosno da nisu u radnom odnosu, da ne ostvaruju pravo na penziju, te da nemaju druge prihode, a u svrhu ublažavanja posljedica izazvanih pandemijom korona virusa.

– U prethodnom periodu u okviru Programa pomoći realizirali smo još jednu mjeru namijenjenu boračkoj populaciji a radi se o dodjeli jednokratne novčane pomoći za više od 100 nezaposlenih demobilisanih boraca sa područja Općine za vrijeme proglašenja prirodne nesreće bili na evidenciji Službe za zapošljavanje KS-Biroa za zapošljavanje Novo Sarajevo, dodao je Općinski načelnik.

Za ove namjene izdvojeno je 10.000 KM, a sredstava su obezbijeđena iz Granta Ministarstva za boračka pitanja o realizaciji pomoći licima iz boračke populacije ugroženim pandemijom korona virusa.

Nakon zvaničnog dijela, prisutni  ratni vojni invalidi obišli su i stalnu postavku u Memorijalnom centru Novo Sarajevo posvećenu ratnim vojnim jedinicama iz perioda Odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992-1995. godina.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Izdata građevinska dozvola za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Prva dionica Južne longitudinale od ulica Zagrebačka do skretanja za ulicu Derviša ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo