example

Jednokratne novane pomoi dodijeljene za 57 ratnih vojnih invalida sa podruja Opine u okviru programa ublaavanja posljedica izazvanih pandemijom korona virusa

U Memorijalnom centru Novo Sarajevo u četvrtak, 01. oktobra upriličena je  dodjela jednokratnih novčanih pomoći za 57 ratnih vojnih invalida sa područja Općine Novo Sarajevo u okviru Programa ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće.

Do sada je realizirano trinaest mjera pomoći putem javnih poziva, službenih evidencija i direktnim vidom pomoći, a ovo je realizacija četrnaeste mjere namijenjene boračkoj populaciji s područja Općine.

U svom obraćanju načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istakao je kako je ovaj vid pomoći  namijenjen korisnicima prava na zdravstvenu zaštitu putem Službe za boračko-invalidsku zaštitu Općine, a koji ne ostvaruju druge prihode, osim prava na ličnu invalidninu, odnosno da nisu u radnom odnosu, da ne ostvaruju pravo na penziju, te da nemaju druge prihode, a u svrhu ublažavanja posljedica izazvanih pandemijom korona virusa.

– U prethodnom periodu u okviru Programa pomoći realizirali smo još jednu mjeru namijenjenu boračkoj populaciji a radi se o dodjeli jednokratne novčane pomoći za više od 100 nezaposlenih demobilisanih boraca sa područja Općine za vrijeme proglašenja prirodne nesreće bili na evidenciji Službe za zapošljavanje KS-Biroa za zapošljavanje Novo Sarajevo, dodao je Općinski načelnik.

Za ove namjene izdvojeno je 10.000 KM, a sredstava su obezbijeđena iz Granta Ministarstva za boračka pitanja o realizaciji pomoći licima iz boračke populacije ugroženim pandemijom korona virusa.

Nakon zvaničnog dijela, prisutni  ratni vojni invalidi obišli su i stalnu postavku u Memorijalnom centru Novo Sarajevo posvećenu ratnim vojnim jedinicama iz perioda Odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992-1995. godina.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
dodjela megafona
Dodjelom megafona zvanično završena obuka o opasnostima od požara

Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo u saradnji sa Vatrogasnim društvom ...

Jednokratna novčana pomoć penzionerima iz Novog Sarajeva

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i v.d. direktor Federalnog zavoda za MIO/PIO, ...

Predstava „Je li to samo san?“ za prvačiće Novog Sarajeva

Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo“ počinje realizaciju projekta kojeg je ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo