example

Opinski naelnik Nedad Koldo sa saradnicima na druenju sa novosarajevskim penzionerima na Trebeviu

Općina Novo Sarajevo i Udruženje penzionera Novo Sarajevo, u skladu sa preporukama epidemiološke službe i mjerama kriznih štabova, organizuju svakim radnim danom do 15. oktobra ove godine jednodnevnu posjetu penzionera Trebeviću, a u povodu Dana penzionera Općine Novo Sarajevo i Međunarodnog dana starijih osoba.

Penzionerima koji su bili na Trebeviću 02. oktobra ove godine, pridružio se općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da je do sada u povodu Dana penzionera održano dvanaest tradicionalnih izleta penzionera, a ove godine uslijed pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom izlet novosarajevskih penzionera je organizovan na drugačiji način nego do sada i pod motom „Svi na Trebević!“ .

„Na ovaj način Općina Novo Sarajevo dokazuje da je lider u segmentu poboljšanja kvaliteta života osoba treće životne dobi, iako to nije naša nadležnost. Lokalna smo zajednica koja je osmislila i pokrenula Centre za zdravo starenje, imamo tri na našem području i četvrti je u fazi projektovanja. Izdvajamo sredstva i za jednokratne pomoći penzionerima. Sa ciljem ublažavanja socijalno-ekonomskih posljedica pandemije uplaćena je i jednokratna pomoć najugroženijim kategorijama penzionera koji primaju minimalnu penziju, a podijeljeno je i 2.500 prehrambenih paketa“, naglasio je načelnik Koldžo.

Općinski načelnik Nedažd Koldžo zahvalio se gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki i dogradonačeniku Ivici Šariću, kao i Udruženju penzionera Novo Sarajevo na podršci u realizaciji ovog projekta.

Ovom prilikom, dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić naglasio je da je ovo lijepa gesta Općine Novo Sarajevo, te je pozvao i druge općine da svojim penzionerima učine to isto zadovoljstvo.

Omer Ključić u ime Udruženja penzionera Novo Sarajevo rekao je da postoji velika zainteresovanost penzionera za odlazak na Trebević, kao i želja se ova aktivnost produži.

Podsjetio je da penzioneri prijavu za odlazak na jednodnevnu posjetu Trebeviću mogu izvršiti do 15. oktobra uz ličnu kartu na sljedećim punktovima od 9:00 do 13:00 sati:

Penzioneri sa područja mjesnih zajednica Pofalići 1, Pofalići 2, Čengić Vila 1, Hrasno Brdo, Vraca, Željeznička, Malta i Dolac – u prostorijama tih mjesnih zajednica od 9:00 do 13:00 sati,.

Penzioneri sa područja mjesnih zajednica:

„Velešići“ i „Gornji Velešići“ – u prostorijama MZ „Velešići“

„Čengić Vila 2“ i „Kvadrant“ – u prostorijama MZ „Čengić Vila 2“

„Kovačići“ i „Gornji Kovačići“ – u prostorijama MZ „Kovačići“

„Trg heroja“ i „Hrasno“ – u prostorijama MZ „Trg heroja“

„Grbavica 1“ i „Grbavica 2“ – u prostorijama MZ „Grbavica 1“.

Sve detaljnije informacije o načinu organizacije izleta mogu se dobiti prilikom prijave ili na kontakt telefon Udruženja penzionera Novo Sarajevo 033/644-041, svakim radnim danom u periodu od 09:00 – 12:00 sati.

Penzioneri koji su danas boravili na Trebeviću zahvalili su se općinskom načelniku Nedžadu Koldži, Općini Novo Sarajevo i Udruženju penzionera Novo Sarajevo na prilici da uživaju u vožnji žičarom i lijepom druženju.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo