example

Potpisani Ugovori o dodjeli sredstava za podrku osnivanju poduzea i poetku poslovanja u okviru projekta kojeg provodi Udruenje trenera CEFE u BiH u saradnji sa Opinom Novo Sarajevo

U zgradi Općine Novo Sarajevo, 16.oktobra ove godine,  općinski načelnik Nedžad Koldžo i menadžer CEFE u BiH Zoran Kulundžija potpisali su Ugovore o dodjeli sredstava za podršku osnivanju poduzeća i početku poslovanja sa učesnicima CEFE Programa podrške čiji su poslovni planovi proglašeni najboljim od strane stručne komisije. To su: Asmir Ćatić sa svojim poslovnim planom Renter.ba i Suvad Karkelja sa svojim poslovnim planom „Povećanje konkurentnosti u pčelarstvu u ruralnim sredinama – Zadruga Benat“.

CEFE Program podrške poduzetništvu na teritoriji Općine Novo Sarajevo, realizuje se na osnovu Ugovora o saradnji Općine Novo Sarajevo i Udruženja trenera CEFE u BiH. Realizacija aktivnosti podržana je od strane Ambasade SAD u BiH i Općine Novo Sarajevo.

Ovim povodom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je rekao  da se na ovaj način zajedničkom realizacijom Programa podrške poduzetništvu potiče održivi razvoj, kreiranje kvalitetnijih radnih mjesta, te pruža podrška mladima na području Općine Novo Sarajevo.

– „Pored već planiranih sedam politika aktivnog zapošljavanja koje provodi Općina, realiziraju se i dodatni projekti sa ciljem smanjenja stope nezaposlenosti i povećanja životnog standarda stanovništva, te  osposobljavanja mladih ljudi da putem programa samozapošljavanja pokrenu svoje prve biznise, ali i postanu konkurentni na tržištu rada“, rekao je načelnik Koldžo.

Pozvao je aplikante da učestvuju i u ostalim općinskim programima s ciljem daljnjeg unapređenja njihovih poslovnih planova, te im čestitao na poslovnim idejama koje su proglašene najboljim.

U ime  CEFE u BiH Zoran Kulundžija podsjetio je da se na javni poziv prijavilo 28 učesnika koji su pozvani na učešće u poduzetničkoj obuci, od kojih je šest učesnika Programa uspješno finaliziralo svoje poslovne planove, a koje su prezentirali stručnoj komisiji.

Učesnici ovog Programa podrške, Suvad Karkelja i Asmir Ćatić zahvalili su se općinskom načelniku Nedžadu Koldži, Općini Novo Sarajevo, kao i Udruženju trenera CEFE u BiH na podršci na putu ka realizaciji poslovne ideje.

Suvad Karkelja, osnivač je privrednog gazdinstva za unapređenje pčelarske proizvodnje, a poslovni plan Asmir Ćatića odnosi se na kratkoročno iznajmljivanje stanova putem online platformi.

Ukupna vrijednost projekta je 15.000 KM. Dva najbolje ocijenjena poslovna poduhvata finansijski su podržana iznosom od po 5.000 KM, a ostatak novca je namijenjen za poduzetničku obuku aplikanata.

Finansijska sredstva obezbijedila je Općina Novo Sarajevo. Za sve učesnike Programa koji pokrenu svoje poslovne poduhvate CEFE BiH će obezbijediti dugoročnu mentorsku podršku iz onih oblasti za koje se procijeni da je potrebno pojedinim poduzetnicima.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Akcija uklanjanja snijega s drveća na području općine Novo Sarajevo

Zbog neočekivanih snježnih padavina, Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo ...

Zapažen odziv stanara naselja Grbavica I na prvi građanski panel

Održan je prvi građanski panel na temu Rekonstrukcija zajedništva: trenutno stanje naselja ...

Za Policijsku upravu Novo Sarajevo nabavljena dva vozila

Općina Novo Sarajevo je putem Službe za civilnu zaštitu nabavila dva putnička vozila za ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo