example

Odran sastanak u povodu realizacije projekta Sto za budunost na kojem je prezentirana projektna ideja namijenjena studentima

U zgradi Općine Novo Sarajevo, 02.decembra ove godine, održan je sastanak u povodu realizacije projekta „Sto za budućnost“ koji ima za cilj podsticaj, edukaciju i ososobljavanje najboljih studenata Univerziteta Fakulteta u Sarajevu.

Ovom prilikom, predstavnici Tershouse prezentirali su projektnu ideju sa svim detaljima namijenjenu novim generacijama da se lakše ostvare na tržištu rada i ostanu u našoj zemlji, te da na taj način zajedno stvaraju nove vrijednosti.

Realizacijom navedenog projekta, Tershouse će obezbijediti mogućnost besplatnog korištenja paketa „Virtual office“za sve polaznike projekta, koji podrazumijeva virtuelnu adresu tershouse, istaknutu reklamu, poštansko sanduče i e-mail notifikacije. Svim učesnicima projekta, na raspolaganju će biti kompletan tershouse prostor od 580m2 sa svim sadržajima koje tershouse nudi.

Tershouse se kroz projekat posmatra kao prostor za rad i učenje i platforma za sticanje novih znanja, s tim da korisnici projekta proširuju svoju mrežu kontakata i ostvaruju poslovne uspjehe.

Projekat „Sto za budućnost“ podrazumijeva društveno odgovorni segment velikih kompanija iz Bosne i Hercegovine, koji se ogleda u inicijativi zakupa stolova u njihovom coworking prostoru za najbolje rangirane apsolvente sa Univerziteta Fakulteta u Sarajevu. Cilj je uključiti najmanje 20 najbolje rangiranih apsolvenata sa Univerziteta Fakulteta u Sarajevu kroz program koji će trajati šest mjeseci.

Na sastanku je načelno dogovoreno da će Općina Novo Sarajevo podržati navedeni projekat, a sve u zavisnosti od broja studenata sa područja ove lokalne zajednice.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Nastavlja se sanacija i nadogradnja javne rasvjeta na području Novog ...

Na području općine Novo Sarajevo u toku je izvođenje radova na sanaciji, rekonstrukciji i ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo