example

Predstavnici Udruenja Dajte nam ansu upoznali opinske naelnike sa planom uspostave dnevnih centara za djecu sa potekoa u razvoju

U prostorijama Udruženja „Dajte nam šansu“ održan je radni sastanak povodom upoznavanja sa radom i budućim aktivnostima i planovima dva Servis centra podrške za porodice djece/osoba sa poteškoćama u razvoju.

Sastanku su prisustvovali budući premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, novoizabrani načelnici gradskih općina Sarajeva, među kojima je i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, te predstavnici američke ambasade i USAID-a, koji su dugogodišnji partneri ovog humanog projekta.

Servis centri pružaju usluge za 800 porodica djece/osoba sa poteškoćama u razvoju bez obzira na dob, vrstu poteškoće ili stepen invaliditeta i kao takvi su jedinstveni i prvi u Bosni i Hercegovini.

Ines Kavalec direktorica Centra upoznala je prisutne o potrebi otvaranja i uspostave dnevnih centara za djecu sa težim oblicima poteškoća u razvoju i stepenom invaliditeta, koji bi im bio na raspolaganju kontinuirano svaki dan od osam do deset sati.

U centrima bi imali svu potrebnu pomoć i podršku, a ujedno bi i roditelji te djece imali vremena da obave potrebne aktivnosti ili budu radno aktivni.

Uspostavu dnevnih centara načelno su podržali svi načelnici općina, kao i budući premijer Edin Forto, a sve sa ciljem da porodice koje imaju člana sa poteškoćama u razvoju ne budu socijalni slučajevi već građani koji doprinose razvoju zajednice i pružaju primjer inkluzivnog društva.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Adaptacija sportskog igrališta Centra „Vladimir Nazor“ i Škole ...

Nakon što je Općina Novo Sarajevo u okviru realizacije projekta „Uključite se svi da ...

Anketa za privrednike sa teritorije Općine Novo Sarajevo

Za potrebe izrade Programa podrške razvoju poslovnog sektora Općine Novo Sarajevo za period ...

„Kreativna radionica za djecu s poteškoćama u razvoju“ u ...

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović obišao je prvu od četiri ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo