example

Predstavnici Udruenja Dajte nam ansu upoznali opinske naelnike sa planom uspostave dnevnih centara za djecu sa potekoa u razvoju

U prostorijama Udruženja „Dajte nam šansu“ održan je radni sastanak povodom upoznavanja sa radom i budućim aktivnostima i planovima dva Servis centra podrške za porodice djece/osoba sa poteškoćama u razvoju.

Sastanku su prisustvovali budući premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, novoizabrani načelnici gradskih općina Sarajeva, među kojima je i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović, te predstavnici američke ambasade i USAID-a, koji su dugogodišnji partneri ovog humanog projekta.

Servis centri pružaju usluge za 800 porodica djece/osoba sa poteškoćama u razvoju bez obzira na dob, vrstu poteškoće ili stepen invaliditeta i kao takvi su jedinstveni i prvi u Bosni i Hercegovini.

Ines Kavalec direktorica Centra upoznala je prisutne o potrebi otvaranja i uspostave dnevnih centara za djecu sa težim oblicima poteškoća u razvoju i stepenom invaliditeta, koji bi im bio na raspolaganju kontinuirano svaki dan od osam do deset sati.

U centrima bi imali svu potrebnu pomoć i podršku, a ujedno bi i roditelji te djece imali vremena da obave potrebne aktivnosti ili budu radno aktivni.

Uspostavu dnevnih centara načelno su podržali svi načelnici općina, kao i budući premijer Edin Forto, a sve sa ciljem da porodice koje imaju člana sa poteškoćama u razvoju ne budu socijalni slučajevi već građani koji doprinose razvoju zajednice i pružaju primjer inkluzivnog društva.


BRZI LINKOVI



NAJNOVIJE VIJESTI
Prikazan film o radu i projektima Općine Novo Sarajevo

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo prikazan je film o Općini Novo Sarajevo. ...

Održan 18. Porodični dan Općine Novo Sarajevo

Brojni mališani učestvovali su u različitim kulturnim, edukativnim i zabavnim radionicama ...

Mali ambasadori Novog Sarajeva

Učenici trećih razreda osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo učestvovat će u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo