example

OO Crvenog kria Novo Sarajevo dolaskom nove administracije nakon dugog niza godina ponovo na listi prioriteta Opine

U Općini Novo Sarajevo održan je radni sastanak na kojem je delegacija Općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo prisutne upoznala o primjeni Zakona o Društvu Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine i Zakona o Crvenom križu Federacije BiH, zatim o prvostepenoj presudi u vezi sa povratom imovine Dječijeg odmarališta Općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo u Lozici kod Dubrovnika, kao i drugim aktivnostima iz domena rada ove organizacije.

Kao dodatni vid pomoći i podrške, u narednim periodu će se aktivno uključiti i Pravobranilaštvo Općine Novo Sarajevo u savjetodavnom smislu i u skladu sa zakonskim mogućnostima.

Prilikom predstavljanja aktivnosti i rada  OO Crvenog križa Novo Sarajevo, sekretar Asad Kučević  je podsjetio je da se radi o Udruženju građana – neprofitnoj organizaciji koje je dobilo javna ovlaštenja, ali ne i izvore finansiranja. Naglasio je u svom radu nastoje pomoći svima onima kojima je to najpotrebnije.

Dr. Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo istakao je da je cilj Općinskoj organizaciji Crvenog križa Novo Sarajevo vratiti mjesto koje joj pripada.

„Podržavamo rad ove organizacije, a posebno sa aspekta boljeg opremanja njihovih struktura. U narednom periodu nastojat ćemo raditi na unapređenju naše saradnje”, naglasio je dr. Tanović.

Ovom prilikom, predstavnici Crvenog križa Novo Sarajevo načelniku Općine dr. Tanoviću  uručili su publikaciju „ Stoljeće humanosti“ čime su mu čestitali na osvojenom mandatu, te zaželjeli puno sreće i uspjeha u predstojećem periodu.

Na kraju sastanka izvršena je i primopredaja lutki za vježbu oživljavanja.

Putem provedenih javnih nabavki  za 2020. godinu, izvršena je nabavka pet lutki za vježbu oživljavanja, zaštitnih sredstava za umjetno disanje (10 setova po 50 komada u setu) i 2 seta disajnih vrećica-pluća (50 komada u setu), a sve u cilju obuke što većeg broja osoba za pružanje pomoći  oživljavanja. Ukupna vrijednost  nabavke je 6.000,00 KM.


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
12. godišnjica rada Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

U veseloj atmosferi uz muziku i pjesmu proslavljeno je 12. godina od osnivanja Centra za zdravo ...

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani ...

UPOZORENJE za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja ...

Hidrometerološki zavod FBiH izdao je NARANDŽASTO upozorenje zbog obilnih padavina koje mogu ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo