example

Sluba civilne zatite Opine Novo Sarajevo poduzela niz mjera u cilju preventivnog djelovanja na suzbijanju irenja koronavirusa

 

Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo od pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo poduzela je niz aktivnosti koje su usmjerene na preventivnom djelovanju u suzbijanju širenja infekcije izazvane virusom Covid-19.

Tim povodom, Služba za civilnu zaštitu u saradnji sa Općinskom organizacijom Crvenog križa Novo Sarajevo oformila je deset timova, po dva volontera, koji zajedno sa sekretarima novosarajevskih mjesnih zajednica pružaju pomoć i podršku starijim i ugroženim kategorijama stanovništva. Timovi obilaze rizične i ugrožene kategorije stanovništva na području Općine, te im pružaju neophodnu pomoć u nabavci lijekova  i  prehrambenih artikala, kao i dostavu toplog obroka, a sve sa ciljem kako bi ova najranjivija  populacija građana smanjila svoje kretanje i kontakte, kao i mogućnost zaraze virusom COVID 19.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović u petak, 26. marta ove godine sekretaru OO Crvenog križa Novo Sarajevo Asadu Kučeviću dodijelio je na upotrebu putničko motorno vozilo marke NISAN, tip PATHFINDER za potrebe timova koji pružaju pomoć i podršku najugroženijoj populaciji stanovništva.

U cilju zaštite medicinskog osoblja Općina Novo Sarajevo je u prethodnom periodu dodijelila određenu količinu zaštitne opreme i  dezinfekcionih sredstava Domu zdravlja Novo Sarajevo. Kako bi se održavala propisana distanca i usmjeravanje pocijenata u ulici Bihaćka, na ulazu u Službu radiološke i ultrazvučne dijagnostike Doma zdravlja postavljena je zaštitna ograda u dužini od 32 metra, te ograda u dužini  od 20 metara prema  Drive in COVID punktu Novo Sarajevo.

Ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo postavljene su, također i dvije pagode sa klupama u cilju  zaštite pacijenata, korisnika usluga Doma zdravlja u slučaju vremenskih neprilika.

U ulici Zmaja od Bosne broj 15 ispred objekata III Policijske uprave, na mjestima  izdavanja putnih isprava i drugih dokumenata, postavljena je ograde u dužini 40 metara čime su poboljšane epidemiološke mjere po pitanju smjera kretanja i održavanja propisane distance.

Općina Novo Sarajevo nastavit će provoditi aktivnosti u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima kako bi se građanima, ali i medicinskim ustanovama pružila neophodna pomoć za vrijeme pandemije koronavirusa.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Potpisan Sporazum o realizaciji projekata izgradnje kanalizacione i ...

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekata iz Budžeta Kantona ...

Javni pozivi u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i ...

Općina Novo Sarajevo raspisuje  javne pozive u sklopu Programa aktivne politike ...

Svečano obilježeno 90 godina od osnivanja VD „Novo Sarajevo ...

Članovi Vatrogasnog društva „Novo Sarajevo 1934“ u društvu porodice, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo