example

Saradnja Opine Novo Sarajevo i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u oblasti zatite i spaavanja

U prostorijama Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u utorak, 11. maja načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i dekan prof. dr. Jasmin Ahić potpisali su  Memorandum o saradnji i partnerstvu u oblasti zaštite i spašavanja.

Radi se o partnerstvu Općine Novo Sarajevo i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije sa ciljem jačanja kapaciteta i podizanja nivoa prevencije, spremnosti i odgovora Općine u oblasti zaštite i spašavanja, sa posebnim akcentom na učešće studenata ovog fakulteta u sistemu zaštite i spašavanja.

Ovom prilikom, dekan prof.dr. Jasmin Ahić istakao je kako će u ovaj projekat za početak biti uključeno više od 200 studenata ovog fakulteta, a koji će, između ostalog, svoju praksu vršiti u službama koje se nalaze u sistemu spašavanja u okviru Štaba civilne zaštite Općine.

Općinski načelnik dr. Tanović istakao je kako je Općina proteklih mjeseci otkočila razne procese koji su bili blokirani, kao što je proces izgradnje Univerzitetske biblioteke koju će zasigurno koristiti i studenti ovog fakulteta, a današnji memorandum predstavlja još jedan korak ka unapređenju stanja u oblasti zaštite i spašavanja u ovoj lokalnoj zajednici.

– Civilna zaštita Općine spremna je obezbijediti adekvatnu praksu studentima, imajući u vidu da su članovi Štaba civilne zaštite potpuno novi, odnosno da prvi put tu sjede ljudi iz struke, a struka mora biti prva u svakom procesu pa tako i u oblasti zaštite i spašavanja, istakao je načelnik dr. Tanović.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Potpisan Sporazum o realizaciji projekata izgradnje kanalizacione i ...

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekata iz Budžeta Kantona ...

Javni pozivi u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i ...

Općina Novo Sarajevo raspisuje  javne pozive u sklopu Programa aktivne politike ...

Svečano obilježeno 90 godina od osnivanja VD „Novo Sarajevo ...

Članovi Vatrogasnog društva „Novo Sarajevo 1934“ u društvu porodice, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo