example

Privrednicima u Novom Sarajevu predstavljen Program razvoja male privrede 2021.

Privrednicima sa područja Općine Novo Sarajevo predstavljen je Program razvoja male privrede za 2021. godinu kojim je predviđeno da se dodijeli 8,49 miliona KM poticajnih sredstava koja izdvaja Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

U pozdravnim riječima načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović istekao je da je ovo je prvi put da se na području ove lokalne zajednice organizuje jedno ovakvo druženje sa privrednicima, kao i da postoji veliko interesovanje za programe razvoja i podrške privredi.

U okviru podrške privredi predviđeno je 11 programa i provođenje ovih mjera ima za cilj stabilizaciju ekonomskog stanja privrede, razvoj male privrede i nova zapošljavanja, rekao je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.

Nakon prezentacije, ministar Delić je odgovarao na brojna pitanja privrednika koji su se interesovali o načinu apliciranja. Razgovarano je i o mogućnostima uvođenja sistema digitalizacije i automatizacije, kako bi se privrednicima u narednim godinama olakšao i sam proces apliciranja za ova javna sredstva.

Privrednicima su detaljno predstavljeni programi kako bi mogli aplicirati na Javne pozive i ostvariti pravo na poticaj. Planirani pojedinačni programi za 2021. godinu su: kreditiranje subjekata male privrede pod povoljnijim uslovima, subvencioniranje/refundiranje kamata po preuzetom kreditu kod komercijalnih banaka, poticaj za tehnološku modernizaciju, primjenu standarda kvalitete i digitalizaciju poslovanja, poticaj za nova ulaganja u tehnološku modernizaciju i primjenu standarda kvalitete u cilju unaprjeđenja konkurentosti i/ili novog zapošljavanja. Također, predviđeni su i poticaji projektima promocije obrtništva, poticaj za obuku mladih za obrtnička-zanatska zanimanja i zapošljavanje, poticaj za unaprjeđenje IT preduzetništva, poticaj za unapređenje preduzetništva u domenu pružanja administrativnih usluga dominantno izvozne orijentacije, poticaj novoosnovanim – start-up subjektima male privrede, poticaj razvoja ženskog preduzetništva i poticaj za razvoj poduzetništva mladih.

 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Potpisan Sporazum o realizaciji projekata izgradnje kanalizacione i ...

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekata iz Budžeta Kantona ...

Javni pozivi u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja i ...

Općina Novo Sarajevo raspisuje  javne pozive u sklopu Programa aktivne politike ...

Svečano obilježeno 90 godina od osnivanja VD „Novo Sarajevo ...

Članovi Vatrogasnog društva „Novo Sarajevo 1934“ u društvu porodice, ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo