example

Otvoren četvrti festival sporta „Sport Fest“

Udruženje građana za umjetnost, kulturu i sport ”Spektar”, u Sportskoj dvorani „Goran Čengić“ na Grbavici organizira dvodnevni festival sporta pod nazivom ”Sport Fest“. Fokus ovog događaja je na podizanju svijesti o zdravom životu i važnosti sporta i fizičke aktivnosti. 

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović na ceremoniji otvaranja rekao je kako će Općina uvijek podržavati ovakve i slične projekte. Općina Novo Sarajevo inače sufinansirala je organizaciju ovog događaja. 

Glavni cilj festivala sporta „Sport Fest“ je približiti sport svima te potaknuti sudjelovanje u sportu i fizičkim aktivnostima, kao i podići svijest o mnogim prednostima tjelesnih aktivnosti za sve, kako za djecu, tako i za njihove roditelje, rekreativce i starije osobe.

”Sport Fest” na jednom mjestu okuplja sportiste, sportske stručnjake, trenere, kao i posjetioce, aktivne i neaktivne iz različitih sfera sportskog djelovanja. Ovaj događaj namijenjen je osobama koje se žele baviti sportom i sportskim aktivnostima, kao i pojedincima koji rade u sportskim klubovima i organizacijama, sportskim školama, organizatorima sportskih događaja, studentima i svim osobama koje su na različite načine involvirani u sport i sportske aktivnosti ili to žele. 

Koncept festivala sporta u okviru kojeg se održava sajam sporta i sportskih aktivnosti sastoji se iz tri cjeline: praktičnog dijela (gdje posjetioci mogu isprobati svoje vještine u nekoliko sportova), izložbenog (predstavljanje sportskih prodavnica, roba i usluga) te edukacijskog dijela (edukacija učesnika o značaju sporta i bavljenja fizičkom aktivnošću, kao i prezentacija sportskih vrijednosti kroz historiju i uspjehe bh. sporta).

Na ovom festivalu održava se i "Taekwondo škola na otvorenom" projekat podržan od Općine Novo Sarajevo po LOD metodologiji. Projekat okuplja više od 210 djece sa područja općine Novo Sarajevo, a realizator aktivnosti je Taekwondo savez Federacije BiH. 


BRZI LINKOVINAJNOVIJE VIJESTI
Zahvaljujući podršci Općine NK „Pofalićki“ nabavio nove ...

Nogometni klub „Pofalićki“ osnovan je 1936. godine što ga čini jednim od ...

Podrška Općine za 30 projekata nevladinih organizacija

Općina Novo Sarajevo podržala je brojne projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, ...

32 godine od masakra u Ferhadiji

Na današnji dan 1992. godine ubijeno je 26, a ranjeno 108 naših sugrađana koji su u ...


KONTAKT
RADNO VRIJEME
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 16:00
Šalter sala
Ponedjeljak - Petak
07:30 - 18:00
OSNOVNI KONTAKT PODACI
Zmaja od Bosne 55
71000 Sarajevo, BiH
Centrala tel: +387 33 492-100
Depozitni račun (račun za prikupljanje javnih prihoda):
1411965320011288 Bosna Bank International d.d.
Press
71000 Sarajevo, BiH
tel: +387 33 492-276, +387 33 492-275
fax: +387 33 492-342
© Općina Novo Sarajevo